Pomáháme-tato kočka/kocour hledá nový domov

04.01.2013 21:44

ELIA
evidenční číslo M 96/12
(depozitum Dvory nad Lužnicí)

KASTROVANÁ, OČKOVANÁ
Narozena: 2007
Elia jsme přijali dne 6. 12. 2012. Potulovala se v Českých Velenicích, kde jí hrozilo nebezpečí od místních obyvatel, kteří mají zálibu kočičky týrat a usmrcovat. Našlo se pár hodných lidiček co Elí krmilo, ale ne kočičí stravou. Dostávala různé zbytky, tvrdý chléb a někdy byla odkázaná pouze na to, co dá popelnice. Tomu všemu, co prožila, odpovídá i její vzhled. Při příjmu vypadala, že je gravidní, to se však neprokázalo. Elí byla silně začervená.
Elia byla velmi zanedbaná, přední zoubky vypadané, zablešená, s ušním svrabem, který odstranili na veterinární klinice při narkóze. Z přechodu ze zimy do tepla, začala trošku prskat a dle lékaře se nasadila antibiotika, ale věříme, že brzy bude v pořádku.
Z počátku se bála všeho, co se pohnulo, kdejaký šramot ji vystrašil. Zjistila však, že jí nehrozí už žádné nebezpečí a teď je z ní velmi mazlivá společnice. Po vyndání stehů ji čeká očista v podobě koupele a bude z ní krásná kočičí dáma. Užívá si bezpečí domova a myslíme, že venku už byla dost, zasloužila by si klidný domov. Na pejska zatím syčí, ostatní kočky jí nevadí. Elia je vděčná za jakékoli jídlo, hlavně granulky, ale musí být menší, velké nerozkouše a z pusinky jí vypadávají.

19. 12. 2012 Elia na vytažení stehů (po kastraci). Po dobrání antibiotik se bronchitida vyléčila, ale pravděpodobně měla Elia zdravotní problémy již dříve, kdy žila venku a tak plíce nejsou zcela čisté. Je to postarší dáma a zřejmě má plíce chronicky poškozené. Tzn., že Elia je vhodná pouze do bytu. Pokud je v klidu, vůbec není poznat, že má nějaké problémy. Nechali jsme Elie vyšetřit i její levé očičko, to je bohužel poškozené úrazem z dřívější doby (je zajizvené). Očičko se na první pohled nejeví nemocné, ale po zaměření si všimnete, že se Elie zornička pohybuje velmi malinko. Na očičko Elia slepá není. Je to strašlivě mazlivá a vděčná číča.

2. 1. 2013 byla Elia na kontrole na veterinární klinice. Eliy zdravotní stav se celkově zlepšil a zlepšilo se jí i její očičko. Má ho krásně otevřené a zornička začíná i pěkně reagovat. Také si zvykla (nebo si už nejspíše odpočinula po úmorném žití a živobytí venku) a tak začíná prozkoumávat pro ní nová místečka. Zvykla si na nás a v cizí společnosti se necítí moc dobře. Bude potřebovat hodně trpělivosti a ještě více lásky. Jinak je velmi mazlivá a velký jedlík.
Kontakt pro zájemce -
722 055 739

sam_4258.jpgsam_4257.jpg

 

schranka01.jpgsam_4190.jpg

 

sam_4163.jpg